Femeia vampir din literatura moderna

Tuturor ne este familiară imaginea literară (şi cinematografică) a femeii-vampir, o aristocrată de o frumuseţe rece, seducătoare, care îşi aşteaptă prada ce îi va asigura nemurirea.

Literatura contemporană a dus conceptul de vampir foarte departe de originea lui, stabilită în conștiința tuturor de către Anne Rice ( scriitoare americană de romane și nuvele gotice și mai târziu religioase, cunoscută mai ales pentru „Cronicile vampirilor”).

Noua viziune descrie femeia vampir ca fiind: femeia pură, fară de păcat, comparabilă cu femeile de rând insă cu un element aparte, pe a cărei faţă nu citeşti niciun sentiment, care ştie să işi folosească puterile supranaturale până la limită. Mai mult, nu mai este văzută ca un monstru care se odihneşte într-un sicriu şi se hrăneşte cu sânge ci poate fi idealul adolescentelor, de un echilibru mental nemaiîntâlnit care renunţă chiar şi la sângele uman în favoarea celui animal pentru a putea trăi printre oameni.

Personajele care m-au inspirat pe mine sunt cele din seria „Amurg” a căror autoare este Stephenye Meyer.

Toţi vampirii sunt descrişi ca fiind incredibili de frumoşi, cu pielea „ca marmura” – foarte albă, rece ca gheața, care strălucește în lumina soarelui. Trăsăturile feței apar drept perfecte. Ochii lor sunt descriși ca fiind maronii, roşiatici.

Toate aceste trăsături mă fascinează. Am dorit ca lucrarea mea să intruchipeze o femeie vampir pentru a-mi îndeplini dorinţa de a vedea în realitate un astfel de personaj supranatural.

MAKING OF

 

cu modelul