PRIMA EXPERIENTA DE MAKEUP ARTIST

Cred ca fiecare persoana care alege sa practice aceasta meserie are aceasta intrebare: oare cum va fi cand nu voi mai avea profa’ in spatele meu sa ma corecteze, cand nu voi avea oglinda ce lumineaza simetric fata modelului, cand cea care sta pe scaun nu va mai fi prietena mea, cand, cand, cand….?

O sa va povestesc despre prima mea experinta care a avut loc chiar inainte de a termina cursurile de makeup:

Scenariu: Viitoarea sotie filipineza (!!!!) a unui prieten de-al sotului meu avea nevoie de un makeup pentru ziua cununiei civile.

Am acceptat aceasta provocare, de fapt chiar eu am propus (imi plac provocarile pentru ca ma fac sa imi depasesc zona de confort ) chiar inainte de a o cunoaste pe Jane, viitoarea mireasa.

Bineinteles ca in secunda urmatoare am inceput documentarea: morfologia filipinezelor, cum obisnuiesc sa se macheze, ce nuante de fond de ten, intrebari peste intrebari adresate profesoarelor mele….. Concluzia a fost: ” in ziua respectiva ma voi concentra si voi aplica tot ce am invatat, ca pana la urma nu e vreun extraterestru!”

Am cunoscut-o pe Jane cu cateva zile inainte de evenimentul cu pricina: este o filipineza foarte simpatica si a fost foarte deschisa la propunerile mele (legate de makeup), am fost impreuna si am ales un fond de ten potrivit tenului ei, am discutat putin despre hidratarea tenului si cateva idei despre ce si-ar dori pentru ziua cununiei civile.

Marea zi a venit, trusa o aveam pregatita (cel putin pentru ce trebuia sa realizez in ziua respectiva), Jane m-a intampinat cu zambetul pe buze, fara sa stie ce emotii ma incercau 🙂

Totul a decurs normal, fara intarziere sau lacrimi care sa strice machiajul. Am realizat un machiaj smokey eyes clasic care i s-a potrivit foarte bine.

In momentul in care am pus pensula jos si ea s-a vazut in oglinda, zambetul aparut pe fata mi-a confirmat ca facusem o treaba buna si am realizat de ce este atat de frumoasa aceasta meserie…… energia pozitiva eliberata de un zambet sincer iti hraneste spiritul atat de insetat de admiratie asupra muncii depuse.

Concluzia acestei experiente este ca indiferent de situatia in care ne aflam trebuie sa incercam sa ne controlam emotiile si sa aplicam ce am invatat (valabil in orice meserie). Persoana din fata noastra nu stie ca ea este prima, a doua sau a zecea femeie careia ii realizam machiajul, ea doar se bazeaza pe noi sa o facem sa arate si sa se simta speciala in acel moment. Cu aceasta convingere in gand, sigur vom da tot ce e mai bun din noi.

2 thoughts on “PRIMA EXPERIENTA DE MAKEUP ARTIST

  1. Lecturi în pauza mare says:

    Ei, cunosc sentimentul! Mi s-a întâmplat şi mie în primul an din învăţământ când simţeam că ar fi fost total aiurea ca elevii să ştie câtă experienţă [n]aveam. 😀
    Oricum se vedea că sunt tânără, dar chiar aşa, ei să fie primii…?!
    Oare când s-a întâmplat să fie această primă experienţă de make-up artist? 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s