Cum sa iti alegi fondul de ten?

Pe piata produselor cosmetice exista nenumarate firme care produc fonduri de ten in diferite nuante, texturi, formule etc

Pentru a alege fondul de ten perfect pentru noi trebuie sa tinem cont de urmatoarele criterii:

– formula trebuie sa fie una potrivita tipului nostru de ten

– gradul de acoperire sa fie cel pe care il dorim

– nuanta sa fie una potrivita culorii pielii noastre

Cand vorbesc despre formula fondului de ten ma refer la continutul produsului. Cu alte cuvinte, trebuie sa stabilim clar ce tip de ten avem (gras, mixt sau uscat) si in functie de asta sa alegem ceea ce ni se potriveste. Daca pe produs nu scrie carui tip de ten este adresat, trebuie sa urmarim ingredientele. Astfel, daca un fond de ten contine uleiuri, este clar ca este adresat unui ten uscat, eventual un ten matur care nu are pori dilatati. Pentru un ten gras trebuie alese fondurile de ten “oil free” iar pentru un ten mixt (fara prea multe imperfectiuni) se poate alege cu succes un fond de ten pe baza de apa.

Gradul de acoperire pe care il dorim este un alt criteriu important. Un fond de ten fluid pe baza de apa clar va avea o acoperire minima in timp ce un fond de ten compact (in general au in compozitia lor pudra sau ceara) va avea acoperire foarte mare. Sfatul meu este sa nu folositi un produs cu acoperire mare daca nu e cazul (daca pielea nu are probleme), intotdeauna naturaletea are de castigat.

Nuanta potrivita pielii poate fi aleasa corect doar daca testul se face la lumina naturala, sau intr-o lumina artificiala care imita cat mai bine lumina zilei. Din pacate, in cele mai multe magazine de profil nu avem o lumina adecvata si nu putem decat sa aproximam daca o nuanta ni se potriveste sau nu. In orice caz, pentru a stabili cat mai bine ce nuanta alegem, trebuie sa trasam o linie de produs de pe maxilar pana pe gat. Alegerea corecta este cea care e identica cu nuanta gatului si nu a fetei.

Cam astea ar fi cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui fond de ten. Ar mai fi cateva lucruri de adaugat, cum ar fi: baza folosita inaintea aplicarii fondului de ten si cum poate ea influenta alegerea acestuia, dar asta intr-un articol viitor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s