Tot ce trebuie sa stii despre corector

Corectorul este un produs destinat machiajului, are o textura asemanatoare fondului de ten insa contine o cantitate mai mare de pigment.

Ca si fondul de ten, corectorul se gaseste sub forma fluida cu diferite densitati  sau sub forma compacta.

Dupa cum ii spune si numele, scopul acestui produs este acela de a corecta anumite imperfectiuni cum ar fi cearcanele, pigmentari/ depigmentari ale pielii, zone neuniforme etc. O alta utilizare a corectorului este acela de a evidentia volumele fetei: cu un corector de o culoare mai inchisa sunt marcate umbrele fetei iar cu unul de culoare mai deschisa, volumele fetei.

Cum ne alegem corectorul?

Corectorul potrivit este acela care  rezolva problemele tenului nostru, cu alte cuvinte, nu este suficient sa folosim acest produs cu o nunata mai deschisa decat fondul de ten ci el trebuie ales in functie de culoarea zonei ce trebuie corectata.

Exista corectoare in nuante de galben, orange, verde, lila si chiar maro (pentru jocul de lumini si umbre).

Primul pas in alegerea corectorului este analizarea suprafatei unde dorim sa il aplicam. Daca constatam ca avem cearcane de nuanta violet, alegem un corector cu pigment galben, daca acestea sunt albastre, alegem corectorul cu pigment orange. In cazul in care dorim sa acoperim o zona rosie vom alege sa corectam cu verde iar petele maro sunt corectate cu produse cu pigment lila.

Corectorul se aplica fie inainte, fie dupa fondul de ten (sau si inainte si dupa) in functie de gradul de acoperire pe care il dorim. Exista unele produse denumite “camouflage” care sunt practic corectoare dar cu o cantitate si mai mare de pigment si acestea sunt folosite pentru zonele care ar necesita o acoperire cat mai mare.

Legat de textura corectorului, eu recomand alegere unuia cat mai fluid (asta daca tenul nu necesita corectii serioase) deoarece este mult mai usor de manevrat si surplusul poate fi indepartat cu usurinta. Atentie insa, nu uitati sa il fixati cu pudra!!!

Sper ca aceste cateva informatii sa va ajute in a alege si utiliza corect produsul numit corector.

One thought on “Tot ce trebuie sa stii despre corector

  1. Catalina Motoroiu says:

    Daaa! Niciodata nu am stiut daca trebuie sa ma dau inainte sau dupa, astfel ca de fiecare data il dadeam deoparte pentru “data viitoare”. Mai ramane doar sa aleg culoarea potrivita pentru el 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s