Cum alegem pensulele?

Pensulele sunt cele mai importante accesorii dintr-o trusa de makeup, sunt acele unelte care fac trecerea de la o banala trusa plina de recipiente frumos colorate, la un machiaj impecabil realizat. Cu siguranta, fara a avea niste pensule de calitate nu putem ajunge la rezultatul dorit indiferent cat de scumpe si  promitatoare ar fi produsele pe care le folosim.

Alegerea acestora se face in functie de cateva criterii:

– tipul firului de par din care sunt alcatuite

– forma pensulei

– lungimea cozii

In functie de tipul firului de par se deosebesc doua categorii care mai departe genereaza altele si anume: pensule din fibre sintetice sau pensule din par natural. Pensulele din fibre sintetice sunt pensulele folosite pentru produsele lichide (fond de ten, corector, fard cremos, eye liner, ruj etc.) iar pensulele din par natural se folosesc pentru produsele prafoase. Cele din par natural difera in functie de natura firului de par (veverita, capra si alte animale tunse si nu sacrificate 🙂

Forma pensulei defineste functia acesteia. Ele au diferite forme (de la plata la cilindrica), diferite dimensiuni (de la mici la foarte mari) si lungimi diferite ale firului de par.

Ultimul criteriu, lungimea cozii pensulelor, cred ca este un fix de-al meu: nu pot lucra cu pensule care au coada foarte scurta chiar daca au o calitate foarte buna. Pensulele mele trebuie sa aiba o lungime minima de 18-19 cm. Am incercat o data niste pensule de vreo 15 cm, foarte bune de altfel insa eu nu m-am identificat cu ele. Atentie deci, daca aveti acelasi fix ca mine, nu va comandati on-line pensule decat daca le-ati vazut si in realitate sau daca in specificatiile produsului sunt trecute si dimensiunile!

Legat de igienizarea acestora, este foarte important sa retineti ca in functie de natura firului de par se curata diferit: cele sintetice se spala de fiecare data cu sapun antibacterian, cele naturale se curata dupa fiecare utilizare cu dezinfectant special si o data la cateva luni, depinde de cat de des sunt utilizate,  se spala cu un sampon adecvat dupa care se aplica la varful firelor o masca (aceeasi pe care o folosim pentru noi). Uscarea celor naturale se face lent, pe o suprafata de bumbac.

Textul de mai sus este o scurta introducere in lumea pensulelor. Daca doriti mai multe informatii legate de cum se foloseste fiecare pensula in functie de forma ei, astept sa-mi scrieti la sectiunea comentarii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s