Fondul de ten si baza de machiaj

Promiteam intr-un articol anterior ca vin cu o completare legata de alegerea fondului de ten in functie de baza folosita. Articolul il puteti citi AICI.

Pentru un machiaj aplicat zi de zi pe fata inainte de a merge la serviciu este destul de complicat introducerea unui nou pas, acela al bazei de machiaj.

Majoritatea persoanelor considera crema de fata drept baza de machiaj, lucru care este gresit. Este intr-adevar importanta hidratarea tenului in fiecare dimineata si seara insa dupa ce acordam cateva minute cremei sa actioneze (ideal ar fi vreo jumatate de ora), curatam fata cu un tonic (apa micelara nu este lotiune tonica) si abia apoi aplicam fondul de ten (asta daca nu folosim o baza de machiaj). In felul asta vom beneficia de proprietatile acestuia la maxim. Daca urmam acesti pasi, alegerea fondului de ten o facem conform indicatiilor din primul articol. (aici)

Cand vine vorba de un machiaj pentru un eveniment deosebit, apare in discutie baza de machiaj aplicata pe ten. In functie de nevoile fiecareia exista baze de machiaj corectoare, matifiante, hidratante etc. In momentul in care avem in trusa o astfel de baza care rezolva exact problema noastra, putem alege un fond de ten clasic, fara indicatii anume catre un tip de ten (bineinteles, in nuanta potrivita).

Acest aspect este foarte important pentru makeup artisti, in felul acesta nu ne incarcam trusa cu nenumarate fonduri de ten ci ne alegem baze adecvate tuturor problemelor tenului si cateva nuante de fond de ten.

In categoria bazelor de machiaj pot intra si BB sau CC cream-urile, atentie insa, nu toate.

Sper ca toate aceste informatii sa va ajute sa obtineti rezultatul dorit cand vine vorba de fondul de ten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s