Pudra, pulberea minune

In machiaj, pudra este aliatul nostru nr. 1, ea jucand rol de fixator al produselor cremoase, matifiaza tenul in cazul aparitiei sebumului si da culoare acolo unde se doreste.

Pudra este folosita fie translucida (in recipient apare de culoare alba) sau cu pigment (fardul de ochi sau pudra compacta pentru conturarea fetei).

Pudra translucida (pulbere sau compacta)  este folosita pentru fixarea fondului de ten si a corectorului, asigurand totodata si matifierea tenului. Aceasta se aplica cu o pensula stufoasa din par natural prin miscari de tapotare (surplusul se inlatura cu o alta pensula curata). Exista persoane care considera ca folosirea pudrei face ca tenul lor sa arate mai deschis la culoare decat realitatea, machiajul aparand ca o masca. Acest lucru nu se intampla din cauza pudrei ci din cauza alegerii incorecte a culorii fondului de ten.

Pudra cu pigment (pulbere sau compacta) este pudra folosita pentru a da culoare fetei, fie pe pleoape fie pentru jocul de lumini si umbre. Si in aceste cazuri pensulele folosite sunt tot cele din par natural, de diferite dimensiuni in functie de rezultatul pe care il dorim.

De ce am numit-o pulberea minune? Pentru ca ea este liantul intre cremos si prafos, pentru ca rezolva o problema pe care o are o mare parte din femei (sebumul) si pentru ca face toate aceste lucruri fara sa isi faca simtita prezenta, practic nu o vezi pe ten. Pe langa aceste beneficii aduse machiajului, pudra joaca un rol important si in alte arii de beauty.

Concluzia acestui text este aceea ca nu trebuie sa evitam folosirea pudrei in machiajul de zi cu zi. Cu un fond de ten bine ales (culoarea potrivita), aceasta pulbere face tenul sa arate natural, reducand luciul dat de sebum. In plus, cu o tusa fina de pudra compacta cu pigment (fardul de ochi) pe pleoape si putin blush pe pometi obtinem un machiaj perfect pentru mers la serviciu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s