Ce trebuie sa stii despre machiajul de mireasa

Machiajul de mireasa este un subiect de care aproape fiecare femeie a fost sau va fi preocupata cel putin o data in viata. Dat fiind acest lucru, il putem incadra in categora : “subiecte fierbinti” 🙂

Machiajul de mireasa nu este un machiaj de sine statator, independent de restul tipurilor de machiaj, ba dimpotriva, este o suma a acestora: machiajul  foto/video+ machiaj de zi+ machiaj de seara.

Numitorul comun al acestor tipuri enumerate este REZISTENTA.

Tehnica de aplicare a machiajului este cea care ofera aceasta caracteristica. Intotdeauna machiajul se aplica pe un ten exfoliat, hidratat si tonifiat (intretinerea tenului de pana la momentul machiajului este extrem de importanta). Calitatea produselor joaca un rol decisiv insa, daca ele nu sunt aplicate pe o baza corecta, nu se va obtine acel rezultat dorit (rezistenta pana la 24 h).

Machiajul foto/video 

Cu siguranta, o data cu trecerea anilor, uiti o gramada de detalii ce au definit nunta insa imaginile captate in fotografii sau in video sunt nemuritoare. De aceea, machiajul de mireasa trebuie realizat in primul rand in stilul unui machiaj foto/video.

Ce inseamna asta? Machiajul trebuie realizat in aceeasi lumina in care va avea loc si fotografierea (in principiu lumina naturala), culoarea fondului de ten aleasa exact cu cea a pielii iar estomparile trebuiesc facute cu simt de raspundere pentru a evita liniile fixe (daca aparent estomparea este suficienta, vei ramane surprinsa ca aparatul foto vede altceva de aceea, cel mai sigur mai insistam putin 🙂 )

Machiaj de zi +machiaj de seara

Machiajul de mireasa insumeaza aceste doua tipuri pentru ca, de cele mai multe ori, acelasi machiaj este purtat si pe timpul zilei dar si seara. Machiajul de zi este definit prin estompari infinite, folosirea de culori desaturate, pale in timp ce machiajul de seara ne permite sa le combinam pe acestea cu unele mai saturate, ne perimte conturarea mai pronuntata a volumelor fetei, folosirea unui ruj mai puternic etc. Combinarea corecta intre aceste doua tipuri de machiaj vor conduce la un rezultat armonios, potrivit pentru o zi asa importanta.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont este ca machiajul de mireasa este un machiaj CORECTOR . Cu alte cuvinte se urmareste corectarea asimetriilor, ascensiunea trasaturilor, estomparea ridurilor, ascunderea pe cat posibil a cicatricilor.  Acesta este motivul pentru care unele stiluri de machiaj ni se potrivesc sau nu.

Acestea fiind scrise, dragi viitoare miresici, va doresc un machiaj perfect pentru o zi asemenea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s