Machiajul zilnic. Nu mai este bun un produs sau eu nu il folosesc corect?

In machiajul nostru zilnic obisnuim sa folosim anumite produse pentru ca ne plac, pentru ca ne-am obisnuit cu ele sau poate pentru ca sunt recomandate de cineva. Dar cum ne dam seama daca noi nu le folosim corect sau produsul nu e bun?

  1. Fondul de ten

Culoarea fondului de ten cred ca stiti cum sa o alegeti, in lumina cat mai apropiata de cea naturala, trebuie aleasa nuanta cea mai apropiata de culoarea pielii gatului si nu a palmei.

Partea mai dificila tine de compozitia fondului de ten.

Daca aveti un ten mixt sau gras, oricat de mult v-ar incanta fondurile de ten cremoase, uleioase, ele nu vor arata bine pe ten decat 1-2 ore dupa care sebumul vostru, asociat cu uleiul din produs vor distuge tot ce ati construit. Concluzia: alegeti un fond de ten special pentru ten cu sebum.

Daca aveti un ten uscat, oricat de mult v-ar atrage minunatul fon de ten Double Wear de la Estee Lauder, nu este indicat sa il folositi. Trebuie sa alegeti un produs hidratant care sa ajute pielea si nu sa o usuce si mai rau.

  1. Creionul de ochi

Este mult mai la indemana de folosit decat eye liner-ul dar sunt sigura ca sunteti nemultumite de faptul ca dupa un timp de la aplicare, migreaza pe pleoapa superioara. Poate cateva norocoase care au pleoapa foarte uscata nu se confrunta cu aceasta problema. Nu sunteti voi de vina, nu aruncati creionul, cititi mai departe.

Ideea este ca acest creion contine o baza grasa care nu il va face rezistent asa ca daca doriti in continuare sa folositi acest produs, puteti incerca fixarea lui cu un fard de aceeasi culoare, sigur va functiona.

  1. Fardul de obraz

Majoritatea aplica acest blush imediat dupa fondul de ten si uneori nu reusesc sa faca acest lucru uniform. Asta nu este un semn ca produsul nu este bun, doar trebuie folosit in cunostinta de cauza.

In primul rand trebuie sa aveti grija ca pensula sa nu fie foarte incarcata cu produs. Un alt ajutor ar fi pudra translucida aplicata pe fondul de ten inainte de a folosi blush-ul. Aceea fixeaza fondul de ten si in felul asta putem estompa cat de mult dorim la suprafata ei fardul de obraz.

  1. Rujul

Mie imi plac foarte mult rujurile mate si sunt sigura ca si voua la fel. Ce ne facem insa daca buzele noastre nu arata tocmai bine cand aplicam aceste rujuri? Trebuie sa rezolvam problema buzelor si nu sa renuntam la produs.

Cel mai des ne confruntam cu deshidratarea lor. Pe langa cresterea cantitatilor de lichide consumate putem apela la un tratament de buze aplicat seara (un baton hidratant, strugurel mai pe romaneste) care va actiona toata noaptea. Daca dimineata se vad acele cojite inmuiate, putem face un peeling usor cu o periuta de dinti (evident, nu cu aceeasi cu care va spalati pe dinti) dupa care hidratam din nou. Dupa cateva zile, buzele noastre vor fi gata pentru rujul mat.

Trucurile exemplificate mai sus nu incurajeaza folosirea unor produse daca au depasit termenul de valabilitate, daca si-au schimbat culoarea sau forma de agregare. In oricare din aceste situatii, ele trebuiesc imediat aruncate.

Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s